Αποκλειστική έρευνα για το ΙΠΕ από την MRB "Σκιαγραφώντας τον Πωλητή του αύριο" - ΙΠΕ

Η Σημαντικότερη και πιο αξιόλογη έρευνα που έχει γίνει ποτέ στην Ελληνική αγορά, στο χώρο των Πωλήσεων

Ο ρόλος των Στελεχών Πωλήσεων έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια και προβλέπεται πως θα αλλάξει ακόμη περισσότερο στο μέλλον, προσαρμοζόμενος στα νέα δεδομένα. Ο Δημήτρης Μαύρος, Member of the Board της MRB Hellas ΑΕ, ανέλυσε σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση, τον παραπάνω προβληματισμό, μέσα από την αποκλειστική έρευνα για το ΙΠΕ, με θέμα «Σκιαγραφώντας τον Πωλητή του αύριο».

H έρευνα, ποσοτική και ποιοτική διενεργήθηκε αποκλειστικά για το ΙΠΕ (από 9o – 11o /2017) και κατέγραψε τις διαφοροποιήσεις των απόψεων για τον ρόλο του πωλητή, ανάμεσα σε ανθρώπους των πωλήσεων που απασχολούνται σε διαφορετικούς κλάδους και τομείς (λιανεμπόριο, βιομηχανία, υπηρεσίες, τεχνολογία, κατασκευές, χονδρεμπόριο, B2B, Β2C κλπ), αλλά και στελεχών από όλες τις θέσεις της πυραμίδας των Πωλήσεων και των Εταιρειών από διαφορετικές θέσεις.

Το κοινωνικό αποτύπωμα του πωλητή, η «αυτοεκτίμησή» του, η αναβάθμιση του επαγγέλματος, η Ακαδημαϊκή εκπαίδευση, η πιστοποίηση μέσω ενός έγκυρου και αντικειμενικού φορέα, ήταν από τα βασικότερα ευρήματα της έρευνας.

Η έρευνα διατίθεται έναντι συμβολικού ποσού. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα και τα αποτελέσματά της: Κρίστη Μουσιώνη, Operations Manager ΙΠΕ, mousioni@ipe.org.gr, 6948949594.